Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 5°C Ne 7°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Regionální značka BRNĚNSKO originální produkt® má své první držitele

Regionální značka BRNĚNSKO originální produkt® má své první držitele

Místní akční skupina (MAS) Slavkovské bojiště učila další krok v podpoře místních podnikatelů, a to založením vlastní regionální značky BRNĚNSKO originální produkt®.

První certifikáty byly slavnostně předány u příležitosti Dnů Slavkovana řemeslném jarmarku v sobotu 29.5.2021v překrásném prostředí Rubensova sálu zámku Slavkov u Brna. Na tomto jarmarku se tak mohli návštěvnícisetkat s čerstvě oceněnými produkty. Stánek MAS byl součástí Pohádkové cesty, a takzájemci měli možnostseznámit se s myšlenkou regionální značky a prací MAS.

Regionální značka BRNĚNSKO zahrnuje území kolem Brna od Kuřimi, přes Rosice, Židlochovice až po Slavkov. Je součástí Asociace regionálních značek, která koordinuje 30 značek po celé republice.Regionální značku získají výrobky, které jsou výjimečné svou vazbou na region, na jeho charakter, tradice, kulturu či historii, a které svojí jedinečností mají velký potenciál v cestovním ruchu. Zákazník, který si koupí produkt označený regionální značkou, má jistotu, že tento produkt splňuje standardy regionálního značení.

První certifikované výrobky regionální značkou BRNĚNSKO originální výrobek:keramický Podržkvítek Lucie Babákové ze Želešic, selské víno Pavla Husáka z Nesvačilky,Kdoulový sýr a Višně z Líšně z Chuti Moravy, mléčné bio výrobky Veroniky Kropáčkové z Nelepče,medovina Jindřicha Kříže z Nosislavi, víno z Vinařství u Křížů z Viničných Šumic,Le-Mi česká lněná autorská móda Lenky Miczkové z Hajan, med Jaroslava Martínka z Kuřimi, Eleganoriginální šitá móda s autorskými potisky Nely Šulákové z Velešovic, uzené maso Josefa Jůzy z Březiny, Vildenberské pivo Aleše Šmerdy z Holubic, moravské zemské víno z vinařství Vykoukal z Hostěrádek-Rešova, děrované kraslice Pavly Tauberové z Křenovic, víno, mošt a želé z rodinného bio vinařství Válka z Nosislavi.                                                                                           

Mgr. Hana Tomanová

Manažerka MAS Slavkovské bojiště

www.slavkovskebojiste.cz