Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 17°C Pá 15°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Řemeslo má zlaté dno

Řemeslo má zlaté dno

Ve dnech 24. a 25. ledna 2024 nás navštívil nejlepší cukrář Josef Maršálek. S žáky třetího ročníku pekl výrobky z oblíbeného kynutého těsta.

ŘŽáci poznali přípravu omládku a biga kvásku. Připravili tak koláče s malinami, skořicové šneky s růží, ale i slanou italskou foccaciu nebo francouzský fugas. Velmi zajímavá byla příprava plundrového kakaové těsta, ze kterého jsme vyrobili pan au chocolate.

Protože máme rádi, když je u nás ,,živo“ v tyto dny, navštívili naši školu ještě odborníci z firmy Ovčí dobroty a Chleba Brno. Naše sladké pečení tak doplnili výborným kváskovým chlebem. Žáci oboru hotelnictví pod odborným vedením zadělali těsto, které poté museli pečlivě propracovat a správně uložit do ošatky. Upečený chléb pak voněl po celé škole. Odborník z Ovčích dobrot – náš absolvent Ondra Pavlinec naše kuchaře učil výrobu parenice a čerstvého sýru. Novou a jistě zajímavou zkušeností pro ně bylo tahání sýrových nití. Tímto bychom chtěli všem odborníkům moc poděkovat za jejich návštěvu a drahocenný čas strávený s námi. Už dávno víme, že řemeslo má zlaté dno.

 

L. Hladká, učitelka odborného výcviku CU, ISŠ