Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 12°C So 14°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Šachový Klub Merta Slavkov u Brna

Šachový Klub Merta Slavkov u Brna

Šachová sezona začala i hráčům okresního přeboru a hned ve velkém stylu.

Šachová sezona začala i hráčům okresního přeboru. A začala hned ve velkém stylu – derby. Ano je to tak! Po delší odmlce se ve Slavkově konal souboj dvou klubů ze stejného města. ŠK Merta Slavkov u Brna totiž do letošní sezony v okresním přeboru vyslal hned dva týmy. Nebylo to vůbec snadné, ale díky darům Petra Jeřábka, toho času člena komise pro sport a volný čas města Slavkov u Brna, se nám to podařilo. Pan Jeřábek věnoval našemu týmu chybějící šachové soupravy a hodiny. Bez tohoto by se nám hraní okresního přeboru ve dvou týmech velmi zkomplikovalo. Nemalou podporu jsme rovněž získali od celého kolektivu zaměstnanců Domu dětí a mládeže v čele s paní ředitelkou Janou Bangovou. V tak přátelském, dobře vybaveném a vstřícném prostředí je radost usednout za šachovnici a snažit se přechytračit svého soupeře. Všem za celý oddíl velmi děkuji. Moc si toho vážím.

Derby nakonec dopadlo velmi jednostranně. Naše „béčko“ složené z převážně velmi zkušených hráčů, kteří pravidelně hrají i vyšší soutěže nemělo s „céčkem“ slitování a nadělilo nám kanára. Chlapi z „béčka“ vyhráli 5:0. „Céčko“ však nic nevzdává a bojuje dál. Je složené převážně z hráčů, co začínají sbírat zkušenosti ze soutěžního šachu a jde jim to velmi dobře. Chce to jen trénovat, vytrvat a věřit a ty výsledky přijdou. Držte nám všem palce i nadále.

Co se týče trénování v našem týmu, nenecháváme nic náhodě a snažíme se na všech frontách. Nově jsme začali trénovat i v online světě. Jde nám především o vzájemné povzbuzování se k lepším výsledkům a velkou sdílenou zábavu. Online trénink není náročný, je možné ho absolvovat kdykoliv a kdekoliv, a především je otevřený všem. Kdybyste se kdokoliv chtěl přidat, prosím napište na můj email: vit.vykoukal@gmail.com a já vám pošlu instrukce a rád vás zařadím do našeho online týmu. Zvládne to skutečně každý, i ten kdo umí „jen“ tahat figurkami a chce se zlepšovat.

Vít Vykoukal