Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 5°C Ne 8°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Sběr železného šrotu v sobotu 9. dubna 2022

Sběr železného šrotu v sobotu 9. dubna 2022

Budeme opět po roce svážet staré nepotřebné železo

V sobotu 9. dubna 2022 budeme opět po roce svážet staré nepotřebné železo, které vám doma překáží, a chcete se jej bez námahy zbavit. Stačí jej v pátek večer nebo brzy ráno před akcí dát před svůj dům a skautští brigádníci ho mezi 8. a přibližně 15. hodinou naloží na označené traktory a odvezou do kovošrotu.

S těžkými kusy vám rádi pomůžeme i v průběhu soboty, je ale dobré se předem domluvit s vedoucím akce Milanem Šemorou na telefonu 608830837. Upozorňujeme, že domácí elektroniku, autobaterie, lednice a podobný odpad, který patří do sběrného dvora, nejsme oprávnění ani vybavení od vás přebrat.

Vybrané peníze budou jako každoročně použity na údržbu skautské klubovny a zajištění pestrého programu pro děti v našich oddílech. Děkujeme za vaši podporu.

Milan Šemora, vedoucí střediska Junáka ve Slavkově

 

 

Příprava na jaro u Pampelišek

Zatímco někteří ještě využívají posledních týdnů sněhu a zažívají zimní radovánky na horách, my s družinkou Pampelišek začínáme myslet na nadcházející jaro. V rámci seznamování se s přírodou jsme se začaly učit poznávat rostliny, zjišťovat, proč je zde na Zemi máme a jak důležité je o naši přírodu pečovat. Součástí povídání je také praktická činnost, kterou v březnu bylo setí semínek a příprava prvních sazeniček. Pampelišky zvládly svůj první úkol bravurně a na nově získané znalosti společně navážeme dvěma aktivitami - přespáním na klubovně a výletem s tématikou udržitelného skautingu. Poté v dubnu věnujeme schůzky tématu „Já a planeta”.

Nyní nám již nezbývá nic jiného, než se o rostlinky na schůzkách poctivě starat a čekat, jaké poklady nám za čas z půdy vyrostou.

Družina benjamínků Pampelišky

 

Foto: archiv Junáka Slavkov