Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Školka v pohybu

Školka v pohybu

Děti mají pohyb velmi rády a setkávají se s ním každý den. Pro někoho jsou to např. procházky, běhání, tancování a nyní v zimě i bruslení, lyžování a bobování.

I my ve školce se snažíme děti v tomto směru motivovat a podporovat. Každý den mohou děti procvičovat rovnováhu, obratnost a šikovnost na různých drahách, které buď navrhne paní učitelka ve třídě a nebo si ji vymyslí a sestaví děti samy podle svých nápadů. Během dopoledne se najde vždy chvíle i na zdravotní cviky, kterými se postupně a pozvolna připravujeme na školu, kde se rozcvičkou zahajuje každá hodina tělesné výchovy. Ale největší radost dětem uděláme, když se hrají pohybové hry. Málokdo zůstane sedět a jen se dívat, jak kamarádi běhají, skáčou a vzájemně se povzbuzují. A když se rozezní hudba, tak tančí celá třída.

Radosti bývá ještě víc, když si můžeme jít zacvičit do tělocvičny. Každý rok se domlouváme s vedením ZŠ Komenského o umožnění návštěv tělocvičny v době, kdy je volný prostor. Děti si zde opravdu mohou pořádně zaběhat, zacvičit, vyzkoušet si i neznámé nářadí a náčiní.

Tím vším se snažíme u dětí vzbudit zájem a radost z pohybu, který je pro ně v jejich životě tak důležitý.

 

  Za třídu Štěňátka Jitka Krejčířová, Ludmila Špánková