Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 17°C Pá 15°C So 20°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Školní parlament ISŠ zorganizoval adventní sbírku pro seniory

Školní parlament ISŠ zorganizoval adventní sbírku pro seniory

Už se stává tradicí, že studenti školního parlamentu se spojili s učiteli a ostatními žáky, aby vytvořili plán pro adventní sbírku pro Alzheimer Home ve Slavkově u Brna.

„Chceme, aby naši starší spoluobčané věděli, že na ně myslíme a že jsou pro nás důležití. Vánoce jsou čas spojení a radosti, a my chceme přispět k tomu, aby mohli zažít tu samou magii,“ říkají naši parlamenťáci. Adventní sbírka se setkala s nadšeným přijetím od studentů i učitelů, kteří se aktivně zapojili do shromažďování darů. Vytvořená atmosféra solidarity a dobrovolnictví posílila smysl komunity na škole. Tato iniciativa není pouze výrazem školní solidarity, ale také ukázkou toho, jak mohou mladí lidé měnit životy ostatních ve svém okolí a posílit pouto mezi generacemi.

Palečková, ISŠ

Kouzlo carvingu

Květy z melounů  a umění carvingu uchvátilo ve dnech 15. – 16. 1. 2024 naše žáky, kteří vykouzlili krásné růže z kedluben, červené řepy, listy z lilku. Vyřezávali pod vedením pana Luďka Procházky z carvingového studia v Benešově, který se jim věnoval a posuďte sami na fotografiích, jak se jim vedlo v tomto krásném řezbářském umění. Určitě se budeme tomuto řemeslu věnovat a získávat nové zkušenosti na soutěžích.

 

Horáková, ISŠ

Pečeme chleba!

Přes všechny technické vymoženosti moderní doby zůstává poctivý kváskový chléb připravovaný tradičním řemeslným způsobem nedostižnou delikatesou. Ve spolupráci s firmou Chleba Brno se žáci 1.B oboru hotelnictví učili takový chléb připravit v hodinách praktického vyučování ve středu 17. a 24. ledna 2024, to vše v rámci našeho cyklu „Odborníci do výuky“. Pod odborným vedením zadělali těsto, které poté museli pečlivě propracovat, aby dosáhli kýženého výsledku. Zjistili přitom, že na poctivé ruční práci nesmírně záleží a práce s těstem není jen tak. Navíc je potřeba, aby před samotným pečením těsto přes noc odpočívalo v ošatce. Velké poděkování za tuto cennou zkušenost patří panu Kubíkovi, za jeho čas a ochotu, které věnoval se svým brazilským kolegou naši žákům. 

Hirt, ISŠ

Novinky v automobilovém průmyslu

Dne 19. 12. 2023 proběhla na naší škole odborná přednáška pro naše automechaniky. Účastnili se jí především žáci prvního ročníku. Seznámit je s novinkami a problematikou v automobilovém průmyslu přišel p. Fejk ze společnosti MAN Truck & Bus Czech Republic. Přednáška byla zaměřena především na informace ohledně výroby nákladních automobilů, představení nových modelů značky MAN a v neposlední řadě emisních norem, na které je v posledních letech kladen velký důraz. Přednáška splnila svůj účel a my doufáme, že i v následujících měsících nás navštíví i další zástupci firem, kteří budou ochotni předat informace našim žákům.

Orbán, ISŠ

Výborná reprezentace školy

Že se dne 6. 12. 2023 konalo výjezdní zasedání vlády, které tentokrát proběhlo v prostorách Státního zámku Bučovice, informovala všechna média, ale že na výbornou zvládli obsluhu přítomných studentky a studenti oboru hotelnictví, o tom se právě dovídáte, milí čtenáři, z čtení tohoto článku. Jsme nesmírně pyšní, že se tak náročné akce všichni zhostili s úsměvem a pečlivostí.

Kulhánková Vlad., ISŠ

Jedna vzpomínková, aneb když cukrář tančí

Dne 12. 10. 2023 jsem přijala pozvání a zúčastnila se křtu knihy Čokoláda Josefa Maršálka. Divadlo Lucie Bílé se naplnilo hosty, mezi něž patřili i kolegové Josefa z právě probíhající StarDance. Média si tuto událost nenechala ujít a Josef, Lucie i další hosté poskytovali rozhovory, ale věnovali se i přítomným hostům, celý čas byl naplněný krásnými okamžiky a spoustou úsměvů nejen Josefa. Bylo mi velkou ctí a hlavně nezapomenutelným zážitkem zažít tuto atmosféru. Samozřejmě jsem sledovala taneční soutěž, kde na adresu Josefa zaznívaly výtky, že uplácí porotu svými výrobky včetně koblih a já jsem si jen v duchu se smějící položila otázku:“ A vy jste někdy jedli Josefovy koblihy?“

Kulhánková Vlad., ISŠ