Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 15°C Ne 18°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkováci opět opanovali anketu Sportovec roku okres Vyškov

Slavkováci opět opanovali anketu Sportovec roku okres Vyškov

Slavkovští sportovci obsadili přední příčky většiny kategorií soutěže Nejlepší sportovec okresu Vyškov 2019. Nejvyšší ocenění získal Slavkovák a přední český cyklista Pavel Boudný. Anketu vyhlašovala Česká unie sportu v pátek 28. února ve vyškovském Dělnickém domě.

Desetinásobný český mistr v závodech na horských kolech Pavel Boudný slavil vítězný návrat především za výsledky v novém seriálu Kola pro život, do kterého se zapojili i nejlepší čeští profesionální jezdci této cyklistické disciplíny. Je členem vítězného družstva MTB Ethic Sport a v jednotlivcích obsadil druhé místo. „V jednotlivcích jsem mohl i vyhrát. Škoda, některé věci jsem mohl udělat jinak. A já jsem výrazně nejstarší v našem družstvu a chtěl jsem něco ze svých zkušeností předat mladším kolegům, takže mně záleželo především na vítězství družstva. Tento seriál je úplně nový, nemá sice punc mistrovství republiky, ale kvalitou ho určitě převyšuje," sdělil staronový král vyškovského sportu.

Komisi neunikl ani zápal a drive vedoucího slavkovské atletiky Jakuba Navrátila, který získal ocenění v kategorii Trenér roku. Ocenění se dočkala i Edita Šujanová, rodačka ze sídliště Nádražní. Česká basketbalová reprezentantka a vicemistryně světa 2010 v loňském roce ukončila sportovní kariéru.

Talentem roku byla prohlášená čtrnáctiletá Isabela Hortová, která je nadějí české moderní gymnastiky. V loňském roce se umístila 3. na mistrovství České republiky a zazářila i na mistroství světa klubů v japonském Tokiu.

Mezi nejlepší mládežnický kolektiv zase patří slavkovský cheerleadingový tým Glitter Stars – oddíl peewees. Umění, které pět členek letos předvede i v národním týmu na mistroství světa v americkém Orlandu, obohatilo i program slavnostního galavečera.

V anketě opět zabodala i tradiční akce Austerlitzmann – triatlon pro každého, který každý rok v srpnu pořádá Austerlitz Adventure.

Děkujeme všem slavkovským sportovcům za úžasnou reprezentaci! Jsme na vás hrdí!

Ocenění Nejlepší sportovec roku 2019 města Slavkov u Brna bude slavnostně vyhlášeno na Dny Slavkova 30. května 2020. Výsledky jsme již zveřejnili zde

Kompletní výsledky ankety Nejlepší sportovec okresu Vyškov 2019

Nejlepší sportovec roku 2019

1) Pavel Boudný

2) Dana Hyláková

3) Martin Müller

Kolektivy

1) Sokol Bučovice - volejbal

2) TJ Sokol Kloboučky - futsal

3) TJ Holubice - volejbal

Sportovec s handicapem

Vojtěch Halas

Boris Trávníček

Trenér

Antonín Zabloudil

Jakub Navrátil

Zbyněk Čížek

Osobnost v Oblasti sportu

Petr Kotyza

František Langer

Edita Šujanová

Talent Okresu Vyškov 2019

1) Izabela Hortová

2) Jan Jakub Čáp

3) Tereza Cibulková

Mládežnický kolektiv okresu 2019

1) Juniorky U19 -Bakedbalový klub Vyškov

2) Glitter Stars – peewees Slavkov u Brna

3) Juniorky SK Trasko Vyškov 

Akce roku 2019

Austerlitzmann aneb triatlon pro každého

Sympaťák

Marie Holíčková TJ Sokol Bučovice