Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 10°C So 5°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkováci uklidili Slavkov. Neodradila je ani zima.

Slavkováci uklidili Slavkov. Neodradila je ani zima.

Ekologickou likvidaci odpadu zajistila zdarma společnost RESPONO.

Slavkováci uklidili Slavkov. Neodradila je ani zima.

Přestože v sobotu druhého dubna ve Slavkově opět zavládla zima, neodradilo to téměř 70 dobrovolníků od toho, aby se pustili do úklidu města a jeho okolí. Díky jejich snaze se podařily posbírat dvě tuny odpadu a 13 pneumatik. Přestože rekord sesbíraných odpadů letos nebyl pokořen, účastníci a zapojené spolky se shodovali, že letošní ročník Ukliďme Slavkov přinesl jednu dobrou zprávu: v přírodě a na veřejných místech už nekončí tolik odpadu, jako tomu bylo dříve. 

Skupinky dobrovolníků se vydaly do různorodých koutů našeho města – rybáři, myslivci a členové Slavkovského ochranářského svazu se tradičně pustili o čištění břehů a okolí rybníka a lokalit 13 jezer a Šámy. Hasiči, mladí atleti a další dobrovolníci včetně malých dětí se vydali do Obory, k Vinohradům a k Holubickému kopci. Téměř deset členů Klubu seniorů pomohlo s úklidem zámeckého parku, aleje a okolí nákupního centra na Křenovské. Děti a rodiče ze slavkovské organizace Skautu se zase neštítili odpadu v jižní části města, kolem nádraží až k cestě na Vážany.

„Velmi si vážím všech, kteří se zapojili do úklidu našeho města. Po dvouleté pauze, kdy jsme nemohli organizovat akci hromadně, jsem se tak mohl opět setkat s lidmi, kterým na našem městě záleží a neváhají dokonce ani překonat nechuť z velmi špatného počasí. Díky jejich práci se tak podařilo odvézt z přírody nejen přes dvě tuny odpadu, ale také zlikvidovat „mementa“, nad kterými zůstává rozum stát – televizor v kontejneru na biologický odpad, pneumatiky zaházené rákosem v mokřadu nebo nepořádek hozený do Litavy,“ uvedl starosta Michal Boudný.
Letošní akce byla také výjimečná také díky štědré podpoře místních firem. Účastníky jsme tak mohli vybavit nejen kvalitními rukavicemi a dalším materiálem, ale také důstojně jim poděkovat připraveným občerstvením na Technických službách. Děkujeme za podporu společnostem: LIKO-S, Lohmann & Rauscher, Pegas Gonda, Kaláb a SKR Stav. Pytle s opadem a dalším nepořádkem svezli pracovníci Technických služeb. Ekologickou likvidaci odpadu zajistila zdarma společnost RESPONO. Všem moc děkujeme!