Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 6°C Ne 8°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkovanka se dostala do finále miss Baculaté křivky

Slavkovanka se dostala do finále miss Baculaté křivky

Chci ženám ukázat, že i plné tvary jsou krásné a sexy

Už v červnu budete moci podpořit ve facebookovém hlasování Lucii Daler ze Slavkova, která se dostala do finále soutěže miss Baculaté křivky. Žena, která pobývala dlouho v Británii totiž ví, že svět modelingu už nepreferuje pouze ženy s mírami 90-60-90. „Konfekční velikost a cifra na váze neurčuje to, jestli člověk může být úspěšný a už vůbec není ukazatelem lidské hodnoty. Lidskou hodnotu má určovat jeho povaha a charakter,“ je přesvědčená Lucie Daler.

Přibližte nám soutěž miss Baculaté křivky.

Miss Baculaté Křivky vznikla v roce 2016, letos to tedy bude šestý ročník. Soutěž je určena pro ženy s minimální konfekční velikostí 46. Přihlásit se může každá žena, která je starší 18 let, horní věková hranice není určena. Finále probíhá obdobně jako jiné soutěže krásy. Rozhovory, promenáda v šatech, volná disciplína, promenáda ve spodním prádle a závěrečné defilé. Klasicky jsou miss, vicemiss a druhá vicemiss. Probíhá také volba miss sympatie a miss Facebook, která bude spuštěna od června na profilu Baculaté Křivky z.s. Finálový večer bude probíhat v hotelu Theresia v Kolíně a to 17. září 2022.

Jak vás napadlo se do ní přihlásit?

Motivovaly mě hned dvě věci. Jedna byla osobní a druhá spíše globálního, společenského, charakteru. Ta osobní byla především o seberealizaci. Jsem máma, která se snaží skloubit rodinný život s kariérou. Dost často je to jeden velký kolotoč, ale hlavně stereotyp. Potřebovala jsem si dokázat, že nejsem jen máma, manželka, hospodyňka a zaměstnanec, ale že jsem především žena, která má co nabídnout. A s tím se vlastně prolíná ta globální motivace. Chtěla jsem ženám, které nejsou 90-60-90 ukázat, že i my umíme být krásné, elegantní, žádané a sexy. Dalším aspektem bylo ukázat tohle i široké veřejnosti, že konfekční velikost a cifra na váze neurčuje to, jestli člověk může být úspěšný a už vůbec není ukazatelem lidské hodnoty. Lidskou hodnotu má určovat jeho povaha a charakter. Podala jsem tedy přihlášku a vlastně jsem ani neočekávala, že se do finále dostanu. Bylo pro mě obrovským překvapením, že jsem se do finále probojovala hned v prvním kole.

Jsou „baculaté křivky“ pouze pro úzkou komunitu, nebo cítíte, že se svět mění a i ženy s plnými křivkami prorážejí ve světě modelingu?

Je pravdou, že plussize modeling je v ČR poměrně v plenkách. Ve Velké Británii, kde jsem dlouhá léta žila je ale plussize modeling velice úspěšné odvětví módního průmyslu.

Chcete se také stát „plussize“ modelkou? Je možné se touto profesí i uživit?

Měla jsem nějaké nabídky, ale byla jsem poměrně čerstvá máma a nepřipadalo mi správné se v té době věnovat jiným věcem než dítěti. S tím, že jsem se stala finalistkou, tak se otevřely nějaké možnosti spolupráce, které jsou zatím spíše na úrovni barteru. Hodně nabídek na barterovou spolupráci mi chodí ze zahraničí, tyto nabídky z nedostatku času odmítám. V létě mě čekají první placené práce modelky, mám možnost letět fotit katalog oblečení do Velké Británie. Tato nabídka je pro mě velmi lákavá, ale logisticky velmi náročná, takže zatím nevím, zda ji přijmu. Lokálním nabídkám spolupráce a práce jsem otevřená a nakloněná. Pokud by někdo měl zájem může mě kontaktovat na mém IG profilu lucille.daler.

Kdo je Lucie Daler?

Narodila se v Plzni v roce 1988, dětství prožila v Rychlebských horách. Sedm let žila v Birminghamu ve Velké Británii. Tam jsem se vdala a narodila se dcera Lily-May. Právě ona byla důvodem, proč jsme se s manželem, původem z jižní Moravy, rozhodli vrátit do Česka. Slavkov byl pro ně osudovou volbou.