Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 9°C St 8°C Čt 11°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkovská pípa 49. ročník

Slavkovská pípa 49. ročník

Tradicí, která trvá již 49 let je, že první sobotu v září proběhne Slavkovská pípa a ani letos tomu nebylo jinak. Start byl i letos před hostincem Na Špitálce za podpory fanoušků, kamarádů, dohledu rodinných příslušníků, číhajících fotografů i poletujících dronů.

Tradicí, která trvá již 49 let je, že první sobotu v září proběhne Slavkovská pípa a ani letos tomu nebylo jinak. Limit pro zdolání trati je 1:45 hod., muži musí vypít 4 velká piva, ženy 4 třetinky. Počasí letošnímu ročníku přálo, bylo příjemné teplo, nepršelo a sluníčko na nás také nezapomnělo. Ke startu se v tomto ročníku zaregistrovalo 148 účastníků - 118 mužů a 30 žen, což je krásné číslo, přesto zůstal rekord 168 účastníků z 9. ročníku nepokořen.

Start byl i letos před hostincem Na Špitálce za podpory fanoušků, kamarádů, dohledu rodinných příslušníků, číhajících fotografů i poletujících dronů. Trubka pana Poláčka zazněla v 16:10 hod. a tímto signálem vše začalo. Závodníci se po vypití prvního piva vydali na více než 11 km dlouho trať. Běželi do Křenovic k restauraci U Frantíka (druhé pivo), přes Hrušky do vážanské hospody (třetí pivo), lesíkem do slavkovské restaurace Na zastávce (poslední pivo), a dále do cíle v hostinci Na Špitálce.

Vítěz kategorie mužů Viktor Novotný proběhl cílovou páskou v čase 43:40, druhý byl ve velmi těsném závěsu Milan Wurst s časem 43:42, oba z týmu Cyklo Kyjovský. V čase 45:05 časomíru zastavil na třetím místě Stanislav Mixa, zároveň také první Slavkovák v cíli.

V kategorii žen si první místo s časem 53:05 vybojovala Lucie Fialová z Tri-Atlet team Ženy. Místo druhé patří Karolíně Horákové v čase 53:55 z týmu Holky triatlonky. Čas 55:07 ukazovala časomíra, když jako třetí v pořadí kategorie žen proběhla cílovou čárou Denisa Ciesarová, také Tri-Atlet team Ženy.

Týmy muži - 1. Cyklo Kyjovský, 2. Tri-Atlet team Muži, 3. ASK Slavkov
Týmy ženy - 1. Holky triatlonky, 2. Tri-Atlet team Ženy, 3. Balťačky
1. Slavkovák v cíli – Stanislav Mixa
49. v cíli – Ondřej Filip
Poslední jednotlivec v limitu – Tomáš Lachtan Kohoutek
Nejstarší účastník – Michal Jandák
Nejvzdálenější běžec – David McClurken z Kanady


Výsledky na FB – hostinec Na Špitálce - Slavkovská PÍPA

Poděkování za příjemnou atmosféru a pohodu během celého odpoledne i večera patří kapele SMP+, kolektivu hostince Na Špitálce, ale i všem ochotným kamarádům, kteří pomohli s organizací této vyhlášené a populární akce.
Těšíme se na vaši účast v jubilejním 50. ročníku v roce 2023. pk