Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 15°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkovské Císařské pivo se bude čepovat takřka všude ve Slavkově!

Slavkovské Císařské pivo se bude čepovat takřka všude ve Slavkově!

Nejedná se o standardní pivo z portfolia! Místní pivovarští se pustili do volné a domnívané repliky piva z roku 1805 a při vaření přidal ruku k dílu i slavkovský starosta Michal Boudný

K významnému datu a vzpomínce Bitvy u Slavkova uvařil Slavkovský pivovar speciální várku piva BIÈRE DE L´EMPEREUR (Císařské pivo), které je vařeno ze čtyř druhů ječných sladů. Bude se čepovat takřka ve všech gastronomických provozech ve Slavkově.

,,Máme nesmírnou radost, že bude Slavkovské pivo při této příležitosti k mání po celém městě. Takhle to původně bylo a jistá historická paralela se zde vyloženě nabízela", komentoval situaci Zdeněk Vlček Obchodní ředitel pivovaru. Nejedná se o standardní pivo z portfolia! Místní pivovarští se pustili do volné a domnívané repliky piva z roku 1805 a při vaření přidal ruku k dílu i slavkovský starosta Michal Boudný. ,,Historik a hnidopich, by jistě uměl mnohé kroky vyvrátit, ale uvažovali jsme pro nás zcela logicky. Tehdy se ještě úplně běžně nerozlišoval termín spodního a svrchního kvašení a dost možná se využívalo sladu, který byl vysušován nad dřevem. V chuti piva hrál roli také přímý ohřev či roční období. To vše by se mělo promítnout do chuti Císařského piva. ´´dodal Vlček. Pivovar se rozhodl pivo distribuovat jen do slavkovských provozů. Pivo by mělo být na čepu od pátku 2. prosince do vyprodání zásob v jedenácti restauracích a na několika místech bude v prodeji i lahvová verze. Konkrétní místa budou zveřejněna na webu pivovaru.