Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 10°C So 5°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkovské královny zimního plavání: každá má svou medaili z mistrovství ČR

Slavkovské královny zimního plavání: každá má svou medaili z mistrovství ČR

Jana Matuštíková, Helena Pavézková a Vladimíra Fialová zabodovaly v prsařské i kraulařské disciplíně. Zlato má i Jarmila Mašová.

Po úspěšném vystoupení plavců Fidesu na mistrovství světa ve Slovinsku pokračuje Český pohár v zimním plavání dál. V únoru a začátkem března proběhla dvě Mistrovství ČR ve volném a prsařském způsobu. To kraulové se konalo 15. února v Brně ve Svratce a pořadatelům, členům Fidesu Brno, se v něm podařilo spojit povinnosti hostitelů i závodníků na výbornou. Získali třináct medailí - čtyři zlaté, pět stříbrných a tři bronzové. Do Slavkova si odvezli tři. Zlatou Jana Matuštíková a stříbrné Helena Pavézková a Vladimíra Fialová.

Prsařské mistrovství republiky následovalo o čtrnáct dní později ve venkovním bazénu plaveckého stadionu Praha Podolí. Ani odtud neodjeli Fidesáci s prázdnou, získali dalších třináct medailí – sedm zlatých, jednu stříbrnou a pět bronzových. Slavkovští plavci vybojovali čtyři.

Po delší pauze se do studené vody vrátila Jarmila Mašová a nechala za sebou všechny soupeřky své kategorie. Má tedy zlato, stříbro Vladimíra Fialová a bronzové medaile Helena  Pavézková a Ivan Marek. Hana Hložková skončila na 6. místě. Umístili se dobře i v duatlonu (součet časů z obou mistrovství), J. Matuštíková 1. místo, V. Fialová 2. místo, H. Pavézková  3. místo, I. Marek 4. místo.

Do konce sezony zbývá posledních pět závodů, dva na Slovensku, dva v Čechách a v Záříčí na Hané se po vyhlášení celkových výsledků plavci na půl roku rozloučí, aby nabrali nové síly a v tréninku přidali rychlost a vytrvalost do příštích bojů. Někteří ale závodní plavání neopustí ani v létě a budou se dál setkávat a utkávat v soutěžích Českého poháru v dálkovém plavání.

FiV