Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 28°C Ne 23°C Po 25°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkovské operetní galakoncerty oslavily 25. narozeniny!

Slavkovské operetní galakoncerty oslavily 25. narozeniny!

V sobotu 11. 5. 2024 v 17:00 hod.se v Historickém sále Zámku Slavkov-Austerlitz konal již 25. ročník slavnostního koncertu Z operety do operety, jehož spolupořadatelem a patronem byla Česká společnost Johann Strauss založená přímo na Zámku Slavkov-Austerlitz.

Za čtvrtstoletím trvání operetní tradice stojí hlavní organizátorka paní Věra Chalupecká, pro kterou jsou tyto koncerty příležitostí, jak udělat lidem radost. Její záslužná činnost byla na koncertě několikrát vyzvednuta a v závěru koncertu paní Věře Chalupecké aplaudoval celý do posledního místa zaplněný Historický sál slavkovského zámku. Hlavní organizátorce přišla v závěru koncertu osobně pogratulovat také paní ředitelka zámku Mgr. Eva Kellner Fialová, která jí přinesla kytici. Bylo to důstojné završení mnohaleté usilovné práce celého realizačního týmu.

Na jubilejní galakoncert byli pozváni tři vynikající pěvci, a to sopranistka Luisa Albrechtová, mezzosopranistka Barunka Preisinger – dcera zakladatele orchestru Jiřího Preisingera – a tenorista Juraj Nociar. Řízení Johann Strauss orchestru se ujal koncertní mistr pan Jiří Pospíchal. Skvělé provedení výborně sestaveného repertoáru způsobilo, že se nadšené obecenstvo dokonce spontánně zapojilo do produkce. Všichni jsme se cítili po skončení koncertu osvěženi, spokojeni i dojati krásou mimořádného hudebního zážitku.

Nezbývá než držet pěsti celému realizačnímu týmu, aby pokračoval v tradici slavkovského operetního gala a dál přinášel radost věrným posluchačům. Velké poděkování posíláme také sponzorům. Slavkov u Brna je hrdý na svou operetní tradici, která trvá již čtvrtstoletí.

Kateřina Jiráková