Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 8°C Čt 11°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Slavkovský Šlapík

Slavkovský Šlapík

Poslední letošní závod se uskutečnil v pátek 9. 9. 2022 opět v areálu Slavkovské střelnice, kde na děti čekala perfektně připravená náročná trať s výborným zabezpečením.

Závod měl premiéru v loňském roce na Slavkovské střelnici pod hlavičkou Cyklo Kyjovský - zaštítěný  panem R. Kyjovským (za podpory pana Musila, firmy LIKOS, pana Matuštíka a dalších sponzorů). Myšlenka byla navázat na tradici MTB závodu ve Slavkově u Brna a ukázat dětem krásu v pohybu zdravém soutěžení a především cyklistiku, v našem případě hlavně tu terénní. Letos se rozrostl Slavkovský Šlapík o Šlapíka v areálu Slavkovského zámku a parku, který se uskutečnil  17. 6. 2022. Od tohoto závodu přidali ruku k dílu a zapojili se do pořádání i zkušení organizátoři akcí Austerlitz Adventure a hlavně pan Boris Vlach, město Slavkov u Brna, Golf Hotel Austelitz.

Poslední letošní závod se uskutečnil v pátek 9. 9. 2022 opět v areálu Slavkovské střelnice, kde na děti čekala perfektně připravená náročná trať s výborným zabezpečením. Po sportovním zápolení  obdržel každý závodník, jak je na Šlapíkovi vždy zvykem, pamětní medaili za absolvování závodu.  Všechny děti byly při slavnostním vyhlášení obdarovány malými drobnostmi. Posledního závodu se průřezem kategoriemi zúčastnilo asi 60 dětí pod dohledem cca 25 pořadatelů a  stovkou fandících diváků.

Jelikož se některé děti závodů účastní od založení těchto MTB závodů, je u nich vidět velký sportovní posun, který byl letos završen vytvořením MTB týmu pro děti Cyklo Kyjovský MTB team, který v současné době registruje 13 závodníků, kteří se již absolvují  i jiné závody po celé České republice.

Na závěr musíme poděkovat hlavně rodičů, že přivedou na naše závody děti, dobrovolníkům z řad pořadatelů, fotografům, zdravotníkům a v neposlední řadě ostatním sponzorům, bez kterých by se tyto závody nemohly zrealizovat  (R. Konečný, A. Urban – L.A.O.S., Nářadí Slavkov, M. Zezula, Dypree)

Velikánské díky za vše patří panu Radovanovi Kyjovskému.

Obec Nížkovice a Cyklo Kyjovský MTB team, Slavkov u Brna