Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 10°C Pá 14°C So 16°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Strom splněných přání pro slavkovské děti

Strom splněných přání pro slavkovské děti

Vánoční stromeček na radnici se opět stane místem pro splněná přání dětí z ohrožených rodin. Pracovnice sociálního odboru i letos chtějí navštívit před Vánocemi rodiče dětí, které nemají tolik štěstí, aby je navštívil štědrý „Ježíšek“.

Odkaz na seznam dětí včetně jejich přání - klikni zde

pozn. Prosím, jakmile si vyberete dítě, které chcete obdarovat, dejte do sloupečku Poznámka od darujícího heslo JEŽÍŠEK, nebo řádek vybarvěte. Dárek pro "své" dítě prosím pak označte číslem, které je uvedeno v prvním sloupci tabulky. 

„Když jsme tuto nesmělou výzvu před dvěma lety vyhlásili, netušili jsme jakou lavinu s tím spustíme. Stromeček byl během několika dní zasypaný dárky a vzkazy, které vyjadřovaly solidaritu s rodinami, které zažívají těžké období,“ uvedl starosta Michal Boudný.

Sociální pracovnice proto i letos vytipovaly dvacet dětí, které chtějí v adventním čase navštívit a jejich rodičům předat pozdrav od Ježíška. Soupis dětí s uvedením pohlaví a věku dítěte a hlavně i jeho přáním je zveřejněn na webových stránkách města www.slavkov.cz a na www.slavkovak.cz . V interaktivní tabulce si budete moci vybrat konkrétní dítě i dárek, takže ostatní lidé uvidí, kdo již dárek dostane.

„Velmi si vážíme všech, kteří se loni zapojili do této sbírky. V mnoha rodinách tak obrovská solidarita vyvolala nádherné emoce a pocit, že v jejich situaci nejsou sami,“ vzkázala vedoucí sociálního odboru Margita Sommerová.

Vánoční stromeček se na chodbě staré radnice rozzáří ve středu 1. prosince. Zabalený dárek s označením dítěte, pro které je překvapení určeno, pak můžete přinést do pondělí 13. prosince.

Osmnáct dětí, které letos sociální pracovnice vytipovaly, pochází z celé oblasti, o kterou se slavkovský SPOD stará - tedy 18 spádových obcí.