Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 10°C So 5°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Strom splněných přání pro slavkovské ohrožené děti

Strom splněných přání pro slavkovské ohrožené děti

Vánoční stromeček na historické radnici se opět stane místem pro splněná přání dětí z ohrožených rodin.

Vánoční stromeček na historické radnici se opět stane místem pro splněná přání dětí z ohrožených rodin. Pracovnice sociálního odboru i letos chtějí navštívit před Vánocemi rodiče dětí, které nemají tolik štěstí, aby je navštívil štědrý „Ježíšek“.

Sociální pracovnice proto i letos vytipují děti, které chtějí v adventním čase navštívit a jejich rodičům předat pozdrav od Ježíška. Soupis dětí s uvedením pohlaví a věku dítěte a hlavně i jeho přáním bude od 28. listopadu zveřejněn na stránkách města (www.slavkov.cz). V interaktivní tabulce si budete moci vybrat konkrétní dítě i dárek, takže ostatní lidé uvidí, kdo již dárek dostane.

 „Velmi si vážíme všech, kteří se loni zapojili do této sbírky. V mnoha rodinách tak obrovská solidarita vyvolala nádherné emoce a pocit, že v jejich situaci nejsou sami,“ vzkázala vedoucí sociálního odboru Margita Sommerová. Pracovnice sociálního odboru s ohroženými rodinami v celém regionu pracují po celý rok. Návštěva spojená s věnováním dárku je pro ně příležitostí k povzbuzení rodičů a dětí s často smutným osudem.

Dárky pod nazdobený stromeček můžete začít nosit od 8. prosince. Zabalený dárek s označením čísla dítěte, pro které je překvapení určeno, pak můžete přinést do pátku 16. prosince. Radnice je otevřená každý všední den. V pondělí a středu do 17.00. Číslo dítěte bude uvedeno ve zveřejněné tabulce.