Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 22°C Čt 15°C Pá 13°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Svojsíkův závod - Junák Slavkov u Brna

Svojsíkův závod - Junák Slavkov u Brna

3. místo na Svojsíkově závodu

V sobotu 29.dubna 2023 se konalo základní kolo Svojsíkova závodu ve Vyškově. Sešly se zde závodní hlídky ze středisek Vyškov, Luleč a Slavkov. Naše středisko reprezentovala družinka Hrušky ve složení Agáta Gejdošová, Tereza Vraná, Kristýna Týnovská a Alžběta Vybíralová. Trasa závodu byla dlouhá cca 7 km, počasí bylo deštivé, ale i tak holky prošly sedmi úkoly s výborným výsledkem! Popraly se s manuální zručností, s rozděláváním ohně i s náročným úkolem poskytnutí první pomoci ve velmi reálném provedení. Jednotliví vedoucí stanovišť si je velice chválili a holky se umístily na krásném 3.místě! Konkurence byla velká, ale k tak krásnému umístění holkám přispěla i jejich pečlivá práce při přípravě předzávodového úkolu, který byl značně bodově ohodnocen. Holkám ještě jednou moc gratulujeme!

Kristýna Nowaková

Vlčata pizzaři

Neobyčejné dobrodružství. Těmito slovy by se dalo shrnout to, co prožili ti, kdo s námi zůstali po běžné páteční schůzce 21.4. na klubovně.
Večer, potom co jsme si nachystali věci na spaní a snědli večeři, jsme zaslechli rozhovor dvou neznámých lidí. Bavili se o nějakém záhadném kuchaři, který pořádá turnaj pizzařů, aby našel své nástupce, kterým předá svou pizzérii. Neváhali jsme, rozdělili jsme se na týmy a vyrazili za ním. Podařilo se nám ho najít a přihlásit se do turnaje.
Ráno začalo náročnou rozcvičkou a po ní následovala výborná snídaně. Dopoledne byla na programu hra, při které jsme měli získat první ingredienci na naši pizzu – rajčata. Hra byla plná napínavých zvratů, ale potřebná rajčata nakonec získaly všechny týmy. K obědu jsme si připravili těstoviny a
dosyta se najedli. Po obědě následoval polední klid, který někteří z nás využili k fotbalovému zápasu.
Po odpočinku nás čekala hra, ve které týmy napřed získávaly dostatečný obnos peněz ve smyšlené měně – pizza dolarech, aby si následně mohly v obchodě koupit jednu z mnoha přísad na pizzu (salám, mozzarelu, olivy...). Po cestě k obchodníkovi na vlčata ale čekali lupiči, kteří se jim snažili nakupování znepříjemnit. V průběhu hry se navíc měnily možnosti výdělku. Mezi nejzábavnější patřilo vypisování odměn na klobouky vedoucích. Když se vyprodaly všechny zásoby, mohli jsme se pustit do
samotné přípravy pizzy. Nedočkavé pohledy, když jsme pizzu vytahovali z trouby, se brzy změnily ve spokojené úsměvy na tvářích nasycených vlčat. Na závěr jsme se dozvěděli, že pizzérii získali...všichni
členové prvního oddílu!
Přespávačka se nám i přes drobné komplikace vydařila a těšíme se na další.

Vít Holoubek

KovoZOO

V pátek 12. května se čtvrtý oddíl vyrazil veselit do Veselí nad Moravou. Během víkendu jsme navštívili KovoZOO. Jedinečný areál, ve kterém se ke zvířatům můžete přiblížit až na dotek a nebát se, že Vás pokoušou. Součástí areálu je i vyhlídka z majáku a nemalá sbírka veteránů. Neděle patřila návštěvě zámeckého parku ve Veselí, kde jsme si vyzkoušeli znalostní kvízy na naučné stezce a jak se neztratit v bludišti. Holky si samy připravily slavnostní nedělní oběd v podobě makových šulánků. To vše protkáno vědomostními i pohybovými aktivitami. Ani déšť na zpáteční cestě nás neodradí od dalších výprav.

Vedoucí 4.oddílu

Výprava na Ivančenu

O předposledním dubnovém víkendu se slavkovští skauti vypravili spolu s brněnskými skautkami na pamětní místo na Ivančeně. Skauti vyrazili v pátek ze Slavkova směr Brno, kde se setkali se skautkami a společně jeli až do Frenštátu pod Radhoštěm. Druhý den se vydali do Frýdlantu nad Ostravicí zdolat Lysou horu, na které se nachází i ono pamětní místo, kde se spolu s cca 2 000 dalšími skauty zúčastnili vzpomínkové mše. Poté pokračovali až na samotný vrchol Lysé hory, kde se společně vyfotili a vrátily se zpátky vlakem do Frenštátu. Dalšího dne se vrátili zdlouhavou cestou zpátky do Slavkova.

Klára Dvořáčková