Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 15°C So 16°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Svoz odpadu bude o 600 tisíc dražší

Svoz odpadu bude o 600 tisíc dražší

Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili také dvě výjimky

Svoz odpadu bude o 600 tisíc dražší

Firma Respono, která zajišťuje městu svoz komunálního a nebezpečného odpadu oznámila 10 procentní navýšení ceny za své služby. Zdůvodnila to růstem cen pohonných hmot, energií a ostatních výdajů. Město tak v celkovém součtu zaplatí cca o 600 tisíc korun za rok více než dosud. Náklady na odpadové hospodářství v našem městě se tak vyšplhají k téměř 9 milionům korun a s dalšími navýšeními k 10 milionům.

Slavkov u Brna kromě svozu komunálního odpadu a svozu tříděného odpadu zajišťuje také svoz zeleného odpadu (biologicky rozložitelného odpadu), nebezpečného a objemného. K tomu provozuje ještě kompostárnu a platí náklady na provoz sběrného dvora. Příjmy i po zavedení nového systému placení odpadů „na hlavu“ činí cca 5 milionů korun.

„Termín splatnosti platby za odpad byl na konci měsíce května. Evidujeme však několik stovek neuhrazených pohledávek. Postupně jednotlivé neplatiče procházíme a zasíláme upozornění s výzvou k platbě. Nicméně žádáme občany, kteří na uhrazení zapomněli, aby tak učili co nejdříve,“ uvedla vedoucí finančního odboru Klára Vránová.

Nově lze poplatek uhradit jednoduše přes elektronický platební portál portal.slavkov.cz (proklik do platební brány naleznete na stránkách www.slavkov.cz). Úhrada je možná i na pokladně městského úřadu.

Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili také dvě výjimky, které se od příštího roku dotknou zejména chatařů v rekreační oblasti, kam nemůžou zajíždět svozové vozy a také lidí, kteří prokáží, že žijí dlouhodobě v zahraničí.