Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 8°C St 5°C Čt 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
TANEČNÍCI Z B-FRESH STUDIA SLAVKOV SE STALI VICEMISTRY ČESKÉ REPUBLIKY

TANEČNÍCI Z B-FRESH STUDIA SLAVKOV SE STALI VICEMISTRY ČESKÉ REPUBLIKY

TANEČNÍCI Z B-FRESH STUDIA SLAVKOV SE STALI VICEMISTRY ČESKÉ REPUBLIKY

V  termínu 12.-14.5.2023 se ve sportovní hale STAREZ ARÉNA Vodova v Brně konal svátek tance. A to doslova. V třídenním soutěžním klání se v rámci nejvyšší soutěže na tuzemské scéně konal BEAT STREET 2023 – Mistrovství České republiky CZECH DANCE MASTERS v moderním tanci. Jen pro lepší představu – představily se tu desítky českých tanečních škol a skupin, stovky tanečníků a to v mnoha výkonnostních složkách všech věkových kategorií – od dětí, přes juniory, dospělé až po soutěžní složky rodičů a přátel tance.

K reprezentaci na této akci se naši tanečníci museli poctivě probojovat v rámci regionálního kola soutěže, přes Mistrovství Moravy až po účast právě na BEAT STREETu, kde měli možnost poměřit síly s tím nejlepším výběrem z celé republiky.

Taneční studio B-FRESH má v Brně mnohaletou tradici, ale ve Slavkově funguje její odnož teprve druhým rokem, a tak se zprvu nápad postavit soutěžní choreografie pro místní děti a juniory  zdál jako dobrý především z hlediska motivace a stmelení kolektivu. Již postup z regionální soutěže byl milým překvapením a velkou odměnou, ale poté postup na MČR z vítězných pozic obou kategorií na Mistrovství Moravy se stal krásnu výzvou. Všechny mladé tanečnÍky to neuvěřitelně povzbudilo a v průběhu měsíce a půl udělali obrovský posun a kus práce. Velkou satisfakcí se pak stal jejich fantastický vyrovnaný výkon na samotné soutěži.

V pátek se v kategorii hobby street formace představily juniorky s formací “MISS MISSY” a v nadupané konkurenci se probojovaly do finále, kde se umístily na úžasném 5. místě!

Dětská formace s názvem “FRESH LIGHTS”  soutěžila v neděli. Celkem se představilo v jejich kategorii 22 formací, ze kterých 11 postupovalo do finále a tam si naše mladé talentované hvězdy vybojovaly neuvěřitelné 2. místo a staly se tak Vicemistry ČR!

Po celý víkend byly výkony a přístup všech našich tanečníků a jejich rodičů pro nás krásnou zpětnou vazbou a především motivací do další práce! Všem dětem děkujeme za krásnou reprezentaci, a rodičům za podporu a entuziasmus. Moc si nadšení, přístupu a zápalu Vás i Vašich dětí vážíme a uděláme vše pro to, abychom na letošní start B-FRESH Slavkov v soutěžních kláních Czech Dance Masters navázali i v další sezóně!

 

Veronika Opluštilová

za B-Fresh Team