Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 15°C Ne 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Tango demente

Tango demente

Hořká a absurdní komedie, hořká a absurdní, jak jen život dokáže být.

Hořká a absurdní komedie, hořká a absurdní, jak jen život dokáže být. Srdečně vás tímto zveme na netradiční inscenaci, která pobaví a současně donutí k zamyšlení. Brilantní výkony našich hereček Vás jistě nebudou nudit a možná najdete i podnět ke svému vlastnímu přemýšlení o svém postoji k životu, vztahům k ostatním lidem i k sobě samotným.

Tango demente je divadelní hra pro čtyři zkušené herečky, čtyři osamělé ženy, z nichž jedna je již plně odkázána na pomoc ostatních. Kamarádky tráví svůj čas hraním karet a snahou naučit se základy argentinského tanga. A samozřejmě si při tom vyprávějí svoje životní příběhy a neustále se překvapují, kolik elánu v nich ještě zůstává.

Hra byla věnována našemu divadelnímu spolku přímo autorem Nenadem Djapićem, který do tohoto náročného námětu dokázal vložit i humor a životní nadhled. Inscenace měla svou světovou premiéru ve Slavkově 6. října 2018 právě v podání našich hereček a to za účasti samotného autora.

„Nemá smysl popisovat pocity autora, který vidí realizaci svého textu. Důležité je, že slavkovské ochotnice pochopily text tak, jak byl mnou míněn. Bylo tam všechno: neduhy stáří, strach z odcházení, ale také zamyšlení o kráse života. A především jsem se při představení dobře bavil. A všecko jsem to těm dámám věřil.“                                                             Nenad Djapić

Do dnešního dne byla inscenace uvedena již devětkrát. Jubilejní desáté provedení odehrajeme ve čtvrtek 25. srpna 2022 v inspirujícím venkovním prostředí brněnské kavárny Café Práh (Vaňkovka). Jedenáctou reprízu pak nabídneme našemu divákovi přímo ve Slavkově a to v neděli 18. září 2022 na jevišti Společenského centra Bonaparte od 17 hodin. 

Do divadla vás zvou: Marta Tesáková, Marie Gottwaldová, Elena Knotková a Eliška Rubešová.