Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 8°C Ne 9°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Testovací stanice na Covid končí. Testování zdarma je možné v ordinaci Dentistar v Nerudově ulici

Testovací stanice na Covid končí. Testování zdarma je možné v ordinaci Dentistar v Nerudově ulici

Odběrové místo pro antigenní testování na COVID-19 v Informačním centru na Palackého náměstí od 1. září ukončilo svůj provoz. Město Slavkov u Brna se tak dohodlo s poskytovatelem služby Nemocnicí Tišnov.

“Velmi si vážím naší spolupráce s Nemocnicí Tišnov, která půl roku provozovala spolu s našimi zdravotníky tuto testovací stanici. Za jednu směnu zde dokázali otestovat průměrně sto zájemců. Díky tomu se zejména v jarních měsících podařilo naše město ochránit před horšími dopady pandemie a hlavně naši občané nemuseli za touto službou nikam dojíždět. S postupným proočkováním obyvatel našeho regionu však zájem o testování klesá. V posledních dvou měsících stanice fungovala pouze jeden den v týdnu. Protože ve Slavkově i nadále poskytuje tuto službu hrazenou z veřejného pojištění ordinace Dentistar, rozhodli jsme se opět vrátit infocentrum na své místo,” uvedl starosta Michal Boudný.

Antigenní testování hrazené z veřejného zdravotnictví ve Slavkově u Brna nyní poskytuje zubní ordinace Dentistar v Nerudově ulici 1140. V čase od 7.00 do 7.30 se dokonce ani nemusíte objednávat. Pokud potřebujete jiný čas, rezervujte si jej na e-mailu: recepce@dentistar.cz.

Testy provedené v této ordinaci mají mezinárodní platnost.

Každý pojištěnec, který se prokáže průkazem pojištěnce nebo náhradním dokladem, má nárok na provedení tohoto testování jednou za 7 dní a nemusí nic platit. Testy jsou pro pojištěnce zdravotních pojišťoven bezplatné, resp. jsou hrazeny plně zdravotními pojišťovnami.

V celostátním žebříčku obcí Slavkov u Brna mezi 5593 obcí, ve kterých není aktuálně hlášen žádný nový případ COVID-19 za posledních 14 dní.

Informace o očkování

Správní obvod Slavkov u Brna má proti COVID-19 očkováno alespoň jednou dávkou celkem 49 % obyvatel, tj. 11 877 osob, z toho má 11 499 osob ukončené očkování. Ve skupině 65+ je očkováno 3 285 osob, z toho 3 255 osob má ukončené očkování. Za poslední týden bylo nově naočkováno 97 osob.

V Jihomoravském kraji je vykázáno očkování první dávkou u 670 560 osob (tj. 56 % obyvatel), z toho 649 001 osob má ukončené očkování. V celé ČR je proočkovanost jednou dávkou 56 %, ukončené očkování má 54 % občanů.