Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 10°C So 5°C Ne 8°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Tisícovka historických aut uvítá Alenu Antalovou při 21. ročníku motoristického svátku – Veteranfest Slavkov se blíží!

Tisícovka historických aut uvítá Alenu Antalovou při 21. ročníku motoristického svátku – Veteranfest Slavkov se blíží!

Akce se letos vrací do klasického červnového termínu a opět přivítá na tisíc historických vozů, motocyklů, traktorů a další unikátních strojů.

Už za pár dní, tedy v sobotu 25. června 2022 se ve Slavkově u Brna uskuteční další ročník jednoho z největších svátků motorismu u nás – Veteranfest Slavkov.  Akce se letos vrací do klasického červnového termínu a opět přivítá na tisíc historických vozů, motocyklů, traktorů a další unikátních strojů. Jako vždy budou vozy rozděleny do několika kategorií a letošní novinkou je speciální kategorie „sportovní vozy československé výroby“.

Vozy se do zámeckého parku ve Slavkově u Brna sjedou již při 21. ročníku, jehož charakteristikou je příjezd vozů již od brzkých ranních hodin. Vozy mohou navíc přijet do parku již v pátek 24. června (park není v pátek přístupný veřejnosti). Odborná porota složená se zástupců klubů z celé České republiky hodnotí vozidla v 6 kategoriích. Vyhlášena je i cena elegance a také speciální cena partnera, kterým je BMW muzeum Renocar.

Kromě spousty vozů je připraven obsáhlý kulturní program – park oživí swingová tančírna, hraje dobová hudba, pořádají se módní přehlídky. Samozřejmostí je spousta soutěží, mnoho dobrého občerstvení a ve spodní části zámeckého parku i burza s motoristickou tématikou.

Patronkou festivalu je úžasná Alena Antalová, hvězda seriálu Četnické humoresky, která Vás ve Slavkově uvítá svým proslaveným úsměvem.

Vystavovatelé vozů mají vstup zdarma, návštěvníci za vstup do areálu zaplatí 160 korun v předprodeji, na místě pak 200 korun. Informace o vstupném včetně možnosti jeho nákupu jsou zde: https://www.veteranfest.cz/uzitecne-informace/#cenik .

Praktické informace, včetně možností dopravy a parkování naleznete zde: https://www.facebook.com/events/175433338029889