Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 11°C Pá 13°C So 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Trumpetista Laco Déczi vystoupí poprvé ve Slavkově u Brna

Trumpetista Laco Déczi vystoupí poprvé ve Slavkově u Brna

Zahraje v neděli 23. října od 19 hodin ve velkém sále společenského centra Bonaparte.

Světoznámý jazzový trumpetista, skladatel, malíř a bouřlivák Laco Déczi vystoupí v rámci podzimního turné se svojí kapelou Celula New York ve Slavkově u Brna. Zahraje v neděli 23. října od 19 hodin ve velkém sále společenského centra Bonaparte. Těšit se můžete na plnohodnotné vystoupení v délce 2 x 45 minut s přestávkou.

Čtyřiaosmdesátiletý hráč si se svojí kapelou Celula New York na šňůře po Čechách a Moravě naplánoval více než 40 zastávek. Dle jeho slov se do Slavkova velmi těší, protože zde ještě nikdy nevystoupil.

Laco Déczi patří od 60. let ke špičkám jazzové hudby. Energie z něj sálá i po více než 30 letech strávených ve Spojených státech, kde žije a tvoří od emigrace v roce 1987. V Americe vystupoval s dlouhou řadou známých jazzových muzikantů – Davem Wecklem, Elvinem Jonesem, Billem Watrousem, či Sonny Costanzem. Celula New York, kde hraje na bicí také trumpetistův syn Vaico představuje uskupení vynikajících muzikantů, z nichž každý má svá vlastní úspěšná koncertní tělesa.

„Všeumělec“ Laco Déczi také maluje a mohli jste ho vidět i ve filmu Kalamita režisérky Věry Chytilové. Mnoho let hrál v Tanečním orchestru Československého rozhlasu (TOČR) a Jazzovém orchestru Československého rozhlasu (JOČR).

Od revoluce se pravidelně vrací do České republiky a na Slovensko a vydává desky, kterých má na kontě několik desítek.

Tomáš Sovadina, pořadatel a nadšenec kvalitní kultury