Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 17°C Pá 15°C So 20°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Ulice slavných Čechů dostaly nový kabát

Ulice slavných Čechů dostaly nový kabát

Ulice Čapkova, Mánesova, Tylova jsou opravené! V těchto ulicích došlo k rekonstrukci asfaltového povrchu silnic i k výměně poškozeného povrchu chodníků a vybudování konstrukčních štěrkových vrstev.

Asfaltové komunikace byly naposledy opraveny v roce 2024 pouze recyklátem z tehdejší opravy silnice I/50. Veškeré sítě byly v těchto ulicích již v minulých letech opraveny. Z úspor, které vzešly díky nižší nabídce ve výběrovém řízení, mohlo město opravit také chodník v ulici Tyršova v úseku od Lidické po Čelakovského. Celková hodnota zakázky byla 5,7 mil korun.

Po náročné investiční akci rekonstrukce průtahu města pokračujeme v přípravách dalších oprav ulic a veřejného prostoru. Ve startovacím boxu máme připraven projekt na regeneraci sídliště Nádražní. „Podařilo se nám na něj získat podporu z evropských fondů. Proto můžeme na konci tohoto roku spustit kompletní projekt zahrnující nová parkovací místa, nové parky, hřiště, mobiliář, osvětlení, chodníky a mnoho dalšího pro zlepšení kvality života v této lokalitě,“ uvedl starosta Michal Boudný.

Finišují i přípravy na další projekty, které se budou spouštět postupně podle možností městského rozpočtu - Koláčkovo náměstí, Polní, Jiráskova a Zlatá Hora.