Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 5°C Ne 7°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Úspěšná výstava ovoce a zeleniny

Úspěšná výstava ovoce a zeleniny

XI. Oblastní výstava ovoce a zeleniny ve dnech 16. - 18. 9. 2022 v bývalých zámeckých konírnách

Téměř čtyři tisíce návštěvníků zhlédly v pořadí již XI. Oblastní výstavu ovoce a zeleniny, uspořádanou ve dnech 16. - 18. 9. 2022 v bývalých zámeckých konírnách slavkovskou ZO ČZS za účasti dalších organizací a vystavovatelů z okresu Vyškov. Organizátory potěšila hojná účast žáků z mateřských a základních škol. Květinová výzdoba z rukou amatérských floristek rovnocenně sekundovala profesionální části zpracované několikanásobným mistrem republiky v tomto oboru. Mezi prvotřídními výpěstky dominovala jablka, jejichž úroda je letos nadprůměrná. Nechyběly ani nejvzácnější exponáty jako kdoule, mišpule a jiné. Návštěvníky zaujaly nádherné kolekce rajčat, brambory o váze téměř kilogram a další vystavené vzorky. Malá expozice ovoce poškozeného hmyzem, napadaného chorobou či s nedostatečnou půdní výživou ukázala, že příroda nám dává nejen výstavní plody. Velkému zájmu se rovněž těšila expozice slavkovských včelařů. Výstavu doprovodily tradiční doplňkové aktivity, letos obohacené o kavárnu s ovocnými pochoutkami.

Soutěž Jablko roku 2022 vyhrál př. Jindřich Sáček s odrůdou Bohemie, spolu s dalšími oceněnými obdrželi atraktivní ceny v podobě poukazů na půdní rozbor od Mendelovy univerzity v Brně.

Pořadatelé děkují za podporu a pomoc městu Slavkov u Brna, Zámku Slavkov - Austerlitz, partnerům a sponzorům výstavy a všem zúčastněným vystavovatelům. Výstava byla realizována s finanční spoluúčasti Ministerstva zemědělství ČR. B

Bližší informace o výstavě a činnosti zahrádkářů najdete na www.zahradkari.cz/zo/slavkovubrna/.

Jiří Matyáš