Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 11°C Pá 13°C So 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Úspěšný start zimních plavců

Úspěšný start zimních plavců

K úspěchu oddílu přispěli svými výkony i slavkovští zimní plavci.

Český pohár v zimním plavání má za sebou téměř polovinu závodů. Pro oddíl i plavce Fidesu Brno je to start úspěšný. V soutěži oddílů se usadil se slušným náskokem na druhém místě, průběžné umístění plavců Fidesu v osmi věkových kategoriích je vynikající - osm prvních míst, šest druhých a pět třetích míst. Ženy Fidesu zcela ovládly kategorie masters B a masters C, v obou obsadily první tři místa.

K úspěchu oddílu přispěli svými výkony i slavkovští zimní plavci. Jejich umístění po jedenácti závodech:

Kategorie masters B: 2. místo Hana Matýšková

Kategorie masters C: 1. místo Jana Matuštíková

  1. místo: Jarmila Mašová
  2. místo: Helena Pavézková

Kategorie masters D: 1. místo Vladimíra Fialová

Kategorie masters C : 8. místo Ivan Marek

V prosinci a lednu bývají závody nejnáročnější, voda poměrně rychle chladne. V Chocni se v Tiché Orlici plavalo ve 3,8°C, o týden později v tradičně ledovém náchodském rybníku ukázal teploměr dokonce 2,6°C při teplotě vzduchu 0,4°C. V ledové vodě se zkracuje limit pro pobyt ve vodě. Kdo ve vodě pod 4°C nestihne cíl do 22 minut, je bez milosti diskvalifikován a bez bodů za závod.

V lednu se část oddílu chystá na mistrovství světa v zimním plavání do Slovinska. Na jezeře Bled se všichni budou snažit navázat na minulé zahraniční úspěchy a přivézt i odtud další cenné kovy.

Do poslední soboty v dubnu čekají plavce kromě pravidelných závodů ještě dvě důležité soutěže. V únoru mistrovství republiky ve volném způsobu v Brně ve Svratce a v březnu mistrovství republiky v prsařském způsobu v Praze Podolí. I tam budou plavci Fidesu bojovat o tituly a medaile.

Blíží se závěr roku a jako vždy si přejeme, aby ten příští byl ještě lepší než ten letošní. Přejeme Vám tedy štěstí, zdraví a pohodu v rodině i životě a slunce v duši i těle.

Těšíme se na Vás na koupališti na Štědrý den i v letní sezoně.

Za slavkovské zimní plavce V. Fialová