Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 9°C So 8°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Večer v Historickém  sále, který si nesmíte nechat ujít!

Večer v Historickém  sále, který si nesmíte nechat ujít!

Jste srdečně zváni na Zámek Slavkov-Austerlitz, kde vystoupí orchestr Czech Virtuosi 21.9. v 19,00 hodin. 

Večer v Historickém  sále, který si nesmíte nechat ujít!

Orchestr Czech Virtuosi vás srdečně zve na svůj již tradiční koncert v Historickém sále Zámku Slavkov-Austerlitz. Orchestr pro své pravidelné návštěvníky koncertů ve Slavkově opět připravil skvělou dramaturgii a to skladby A. Dvořáka, s úžasnou 8. symfonií a Ludwiga van Beethovena v nádherném pátém klavírním koncertu. Tento program reprízujeme na francouzském festivalu Fénetrange ve městě Sarralbe. I toto je tradiční propojení Zámku Slavkov-Austerlitz s Francouzským festivalem, který je jako každý rok nabitým skvělým programem a spojením hudby, vynikajících interpretů a gastronomických zážitků. Czech Virtuosi na tomto prestižním festivalu vystupují pravidelně již od roku 2005. 

V programech Czech Virtuosi jsou dlouhodobě zastoupeny díla světových mistrů symfonické, duchovní i operní hudby, a to od baroka až po současnost. Doménou orchestru i přesto zůstává tvorba W. A. Mozarta. 

Na koncertech ve Slavkově u Brna čeká na posluchače Czech Virtuosi tradičně klasický program, stejně jako dirigent, který je s tímto místem spjatý stejně jako Czech Virtuosi s festivalem ve Fénetránge. Je jím dlouholetý hostující dirigent Czech Virtuosi Eric Lederhandler (Belgie), se kterým orchestr absolvoval dlouhou řadu koncertů a nahrál také několik CD. 

Pro tento koncert orchestr spolu s dirigentem přizval ke spolupráci i mezinárodně uznávaného klavíristu, profesora Pražské konzervatoře a sólistu, který spolupracuje s mezinárodně uznávanými orchestry a dirigenty v Evropě a celém světě včetně Japonska. Sólistou tohoto koncertu je Jiří Kollert, se kterým již orchestr minulosti také spolupracoval a který přednese Beethovenův 5. klavírní koncert.

Koncert se koná za finanční podpory statutárního města Brna a Jihomoravského kraje. Jste srdečně zváni na Zámek Slavkov-Austerlitz, kde vystoupí orchestr Czech Virtuosi 21.9. v 19,00 hodin. 

Online rezervaci pro zakoupení vstupenky je možná na: https://www.czechvirtuosi.cz/rezervace/2066 Doporučujeme zakoupit vstupenky v tomto předprodeji, místa jsou číslovaná.

Za Czech Virtuosi - Miloslav Vávra