Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 8°C Pá 14°C So 16°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Vítání občánků výsadbou ovocného sadu se uskuteční 23. dubna

Vítání občánků výsadbou ovocného sadu se uskuteční 23. dubna

Slavkov u Brna přivítá již podruhé své nové občánky výsadbou sadu.

Děti narozené v loňském a letošním roce, které ještě nebyly takto symbolicky přijaty mezi Slavkováky, mají možnost nechat zapustit kořeny svého stromu v sobotu 23. dubna od 9.00 v lokalitě Kozí Hory II, nedaleko cesty na Křenovice. Rodiče, kteří chtějí své dítě přivítat tímto způsobem, musí zaslat přihlášku na e-mail lenka.elznerova@slavkov.cz do pátku 8. dubna. Stačí zaslat jméno, datum narození dítěte a kontaktní telefon a e-mail.

Každé přihlášené dítě a rodina pak na místě dostanou od města dárek v podobě sazenice stromu a pamětní cedulky se jménem a datem narození dítěte. Rodiny žádáme pouze o přinesení vlastního rýče. Na místě bude k dispozici voda s potřebnými věcmi. Zajištěno bude také občerstvení v podobně čaje a špekáčků, které si na místě upečeme.

 „Protože se v posledních letech nedařilo důstojně přivítat naše nové občánky na radnici, zvolili jsme tuto symbolickou podobu na čerstvém vzduchu. Rodiče tak získají pro své dítě nejen „strom“, ale i cíl svých vycházek. Mohou sledovat, jak dítě i strom rostou a jakou péči potřebují. Našemu městu zas bude tento nový kus zeleně po mnoho let připomínat životy a osudy místních obyvatel,“ komentoval akci starosta města, Michal Boudný.

Vítání občánků v novém sadu se neobejde bez spolupráce a aktivního zapojení místních obyvatel. Základní organizaci zahrádkářů Slavkov u Brna děkujeme za pomoc s výběrem stromů, vykolíkování sadu a odbornou konzultaci. Technické zázemí poskytují Technické služby. Výrobu nerezových cedulek a dopravu stromků zajišťuje společnost LIKO-S. Akci pořádá matrika městského úřadu a odbor vnějších vztahů.