Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 5°C Ne 7°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Vstupní hala Bonaparte se promění.

Vstupní hala Bonaparte se promění.

U dveří bude vítat Napoleon.

Foyer slavkovského společenského centra Bonaparte bude do několika měsíců vypadat reprezentativněji. Zastupitelé schválili základní proměnu tohoto vstupního prostoru, včetně úpravy šatny a nové podlahy.

„Všichni víme, že slavkovský „Boncek“ si zaslouží kompletní rekonstrukci. Nákladná oprava však bude možná až za několik let. Proto jsme se ve spolupráci s architekty zamysleli nad základní proměnou vstupního prostoru, který dlouhodobě působí neutěšeně a určitě neodpovídá tomu, k čemu je určený – tedy prostoru pro společenské příjemné setkání. Architektka dostala zadání jednoduché, ale přesto stylové proměny, která bude moci navazovat na další zásahy,“ komentoval starosta Michal Boudný.

Základní myšlenkou je variabilita prostoru. Ta je umožněna černými závěsy a pojízdným nábytkem v šatně. V případě společenské události je prostor šatny otevřený, za běžného provozu se za závěsy dají schovat barové stolky, židle apod. Dominantou foyer je kruhová segmentovaná lavice v dekoru dubu, která se může „rozmístit“ podle potřeby a typu akce. Největším stavebním zásahem bude položení nové podlahy v imitaci betonu. Oprava stropu a osvětlení se již provedla v uplynulých měsících. Celý prostor bude vymalovaný černou a bílou barvou.

Architektka Tereza Kupcová navrhla také grafické prvky a polepy. Hlavní vstup bude ozdoben siluetou Napoleona. Stěny pak budou zdobit historické fotografie SC Bonaparte. Sály a restaurace budou také označeny jednotnými 3D podsvícenými nápisy.

Foto: Současný stav a vizualizace s fototapetou.