Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 10°C So 5°C Ne 7°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Z operety do operety: Zámkem ve Slavkově zněla hudba z časů Johanna Strausse

Z operety do operety: Zámkem ve Slavkově zněla hudba z časů Johanna Strausse

V sobotu 1. října se již po třiadvacáté do posledního místa zaplnil Historický sál slavkovského zámku.

V sobotu 1. října se již po třiadvacáté do posledního místa zaplnil Historický sál slavkovského zámku. Tradiční slavnostní koncert Z operety do operety začal svižně maršem Johanna Schrammela „Vídeň zůstane Vídní“, a navodil tak atmosféru Vídně doby Rakouska-Uherska. Děkujeme Radoslavu Lánskému za krásné fotografie a video z koncertu.

Program koncertu byl složen ze skladeb komponistů Johanna Strausse a jeho současníků, hudby taneční a zábavné, tedy vyššího populáru, jak bývá označováno. Některé orchestrální skladby tohoto programu jsou na koncertech uváděny jen zřídkakdy, což je veliká škoda, jelikož působí na člověka přímo léčivým optimismem a temperamentem.

Celý program byl protkán skladbami z operet autorů Lehára, Kalmána a Nedbala v provedení našich sólistů Luisy Albrechtové z Prahy a skvělého tenora Juraje Nociara z Opavy. Velký dík patří hlavně muzikantům, členům orchestru Johann Strauss Svižné duše „Die flotten Geister“, v čele s koncertním mistrem Jiřím Pospíchalem, a dále uměleckému vedoucímu Miloši Vávrovi, hráči na violu.

Těšíme se na shledanou v roce 2023.

Odkaz na fotografie zde: https://lansky.rajce.idnes.cz/Z_operety_do_operety_Zamek_Slavkov_AUSTERLITZ_1.10.2022/?


Zdroj:

https://vyskovsky.denik.cz/ctenar-reporter/z-operety-do-operety-zamkem-ve-slavkove-znela-hudba-z-casu-johanna-strausse-2022.html