Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 8°C Ne 9°C Po 9°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Základní škola Komenského bude mít novou střechu

Základní škola Komenského bude mít novou střechu

Základní škola Komenského se už několik let potýká se zatékáním do podkroví východního pavilonu budovy. Prostory, kde se nachází například počítačové učebny, keramická dílna a další odborné třídy, se do prázdnin dočkají generální opravy.

„Bohužel realita je taková, že střecha na tomto relativně novém pavilonu dosloužila. V létě se pod ní vzhledem k vysokým teplotám nedá učit, v zimě nám střecha promrzá, a když prší, chytáme vodu do kbelíků. Přitom právě tyto prostory jsou pro nás velmi důležité,“ potvrdila ředitelka základní školy Věra Babicová.

Nákladná rekonstrukce ve výši 21 milionů korun vyřeší nejen problém se zatékáním, ale také zlepší celkové klima v podkrovních prostorách.Součástí prací je také výměna střešních oken včetně elektrických žaluzií. Děti se můžou těšit také na nové osvětlení a podhledy včetně akustických doplňků v celém patře a novou tepelnou izolaci.

„Škola tak získá kompletní výměnu střešní krytiny včetně laťování, nových střešních oken, včetně venkovních stínících elektricky ovládaných rolet, klempířské prvky – okapy, svody, oplechování,“ doplnil vedoucí Odboru Investic a rozvoje Petr Lokaj.