Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 9°C Pá 14°C So 16°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Zásah městské policie

Zásah městské policie

Ani v zimních měsících se městští strážníci nenudili...

Strážníci se zaměřili na dopravní přestupky i vraky

Ani v zimních měsících se městští strážníci nenudili. Od ledna do 10. března uložili 82 pokut zejména za přestupky v dopravě. Nejčastěji pokutovali neplacené parkování na Palackého náměstí, ulici B. Němcové a Komenského náměstí. Řidiči také často porušují žlutou čáru u pošty, vjíždějí do pěší zóny na ulici Brněnská a také parkují pět metrů před přechodem na ulici Tyršova. V daném období strážníci sepsali osm úředních záznamů, odchytili jednoho psa a odstranili sedm vraků z ulic města Slavkov u Brna.

 

Před vraty hasičů se neparkuje!

Neukáznění řidiči parkují své vozy i na místech kde je to zakázáno a tím vystavují jak sebe, tak obyvatele ve svém okolí nebezpečí z prodlení při zranění, ohrožení života a také vyšším ztrátám na majetku. „Strážníci proto často řeší neukázněné řidiče u hasičské záchranné stanice na ulici Malinovského, kde nám stále zastavují rodiče, kteří odváží svá dítka školek. Nechápou, že i dobrovolní hasiči jezdí nejenom k požárům a potřebují bezpečně vyjet,“ připomněla velitelka městských strážníků Radmila Fialová.

V dubnu tohoto roku bude proto u hasičské stanice na ulici Malinovského umístěna dopravní značka „B28“ Zákaz zastavení.

 

Strážníci zkontrolovali stařenku

Strach o svou maminku měla obyvatelka Blanska, která se několik hodin nemohla dovolat své mamince. Zavolala proto na služební telefon městské policie Slavkov u Brna, aby jim sdělila své obavy o matku trpící starobní demencí. Hlídka proto neprodleně přijela na místo bydliště, po marném bouchání a zvonění přivolali na místo hasiče. Po otevření vstupních dveří, bylo zjištěno, že je paní v pořádku.  Stařenka seděla v kuchyni na židli. Když byla hlídkou městské policie a hasičů dotazována „proč neotevřela dveře a nereagovala na zvonění a bouchání“, tak si myslela, že to nebylo k ní.

 

Močila mezi auty

V polovině února, v podvečer, si strážníci na kamerovém záznamu všimli ženy, jak močí na náměstí mezi auty. Vydali se jí proto sdělit, že je podezřená z přestupku znečištění veřejného prostranství a pohoršovaní. Jelikož osoba u sebe neměla doklad k prokázání totožnosti, byla předvedena na služebnu státní policie. Po zjištění totožnosti, byla přestupkyni udělena bloková pokuta za znečištění veřejného prostranství.

 

Ukradla kefír a tatarku

Podivné chutě měla žena, která se na konci února rozhodla v Penny marketu ukrást kefír a tatarku v sáčku. Přestože její apetit mohl být sám o sobě trestem, zlodějka se musela potýkat i s výslechem policistů. Poté, co byli městští strážníci přivoláni kvůli krádeži v hodnotě 35 korun, museli ženu vyzvat k prokázání totožnosti. Jelikož osoba podezřelá z přestupku u sebe neměla doklad, byla předvedena na pobočku státní policie.

 

Upadl na zem. V krvi měl 3,2 promile

Třetí březnový den strávili slavkovští strážníci ve společnosti na mol opilého muže. Hlídka byla přivolána už ve 13.00 do Svojsíkova parku, kde ležel na zemi muž nereagující na podněty. Museli být proto přivoláni i záchranáři. Po vyšetření se muž podrobil orientační dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 3,21 promile alkoholu v dechu. Muž byl eskortován hlídkou městské policie do protialkoholní záchytné stanice Brno Černovice.

 

Činnost Městské policie za rok 2022

Strážníci městské policie za loňský rok řešili 555 přestupků z toho:

  • 550 přestupků v dopravě (12 přestupků spácháno v serpentinách, kdy řidič porušil    dopravní značku „ B13“- (zákaz vjezdu vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje vyznačenou mez), neplacené parkování, pěší zóna, dopravní značka B28 – (zákaz zastavení)
  • 3 přestupků proti veřejnému pořádku
  • 2 přestupek proti majetku
  • odchyceno 10 psů
  • sepsáno 65 úředních záznamů
  • zadrženy 2 celostátně hledané osoby (předány PČR)

 

Správnímu orgánu bylo oznámeno 16 přestupků z toho:

  • 15 přestupků oznámeno na odbor dopravy
  • 1 přestupek proti majetku

Městské policii přibylo další úsekové měření a to na křižovatce sil. I/50 x III/3836 (Velešovice).  Od spuštění úsekového měření na výše jmenovaném místě bylo od 30.5.2022 do 31.12.2022  spácháno 52 435 přestupků za nedodržení předepsané rychlosti.

Strážnici 2 x odváželi podnapilou osobu do protialkoholní záchytné stanice do Brna.

Strážníkům Městské policie Slavkov u Brna se za rok 2022 podařilo odstranit 12 vraků z ulic.