Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Čt 8°C Pá 10°C So 8°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Zelňačka

Zelňačka

Naši ochotníci nastudovali hru Zelňačka podle knihy René Falleta a předvedou ji v sobotu 1. října v 19. hodin a v neděli 2. října 2022 od 17. hodin.

Na francouzském venkově žili dva dlouholetí přátelé. Claude a Francis. Znali se už od školních let. Měli postaveny domky vedle sebe, společný dvorek a společnou manželku. Nežili nemravným životem. To jenom za války byl Claude zajatý, manželka se nudila a Francis se nudil...a už to bylo. To bylo před čtyřiceti lety. Dnes jsou z kamarádů dva staří dědkové, Claudova manželka je už deset let po smrti a oni sedí na dvorku, popíjejí víno a brblají na ten dnešní svět, ve kterém už mladí nevydrží na venkově a utíkají do města. Ale vše se má změnit. Na místě jejich chalup má vyrůst velký zábavní park, který vesnici přinese finanční zisky. A dědkové se mají stěhovat do domova důchodců. Hrubě se jim tam nechce. A stane se úplná maličkost. Na poli za chalupou jim přistane létající talíř...

Že Vám to něco připomíná? Možná jste viděli filmové zpracování tohoto námětu ve filmu Zelňačka, s Louisem de Funésem v hlavní roli. Nebo jste se dívali v televizi na českou inscenaci stejného námětu. Ať jste viděli či neviděli, teď máte možnost seznámit se s hrdiny Zelňačky na jevišti slavkovského Společenského centra Bonaparte.

Naši ochotníci nastudovali hru Zelňačka podle knihy René Falleta a předvedou ji v sobotu 1. října v 19. hodin a v neděli 2. října 2022 od 17. hodin. Představí se vám Ivan Marek, Milan Hrazdílek, Petra Vyšehradská, Jaromír Matějka, Věra Stojarová a Radim Kachlíř v brilantní komedii o radostech obyčejného života.

Za lidových 150 Kč vstupného se vám dostane chytré zábavy, francouzských melodií a vůně pravé francouzské zelňačky.

Do divadelního sálu vás zve režisér představení Stanislav Olbricht se všemi svými spolupracovníky.

DS Slavkov u Brna